preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Da bude lakše u novoj školskoj godini

Autor: Đora Đorđević, 14. 9. 2015.

  Učenici OŠ Vladimira Nazora iz Nove Bukovice su, predvođeni  ravnateljicom, vjeroučiteljem i učiteljima predmetne i razredne nastave, zajedno sa svojim roditeljima i ostalim vjernicima,  u nedjelju 13. rujna  u župnoj crkvi Uznesenja BDM na misi zazvali Duha Svetoga i primili blagoslov za početak nove školske i vjeronaučne godine.

 

 Učenici su u  procesiji došli do oltara posloživši svoje torbe i knjige kao i sve svoje brige uz oltar. Zazvali smo Duha Svetoga da blagoslovi učitelje, djecu i roditelje da nam u novoj školskoj godini bude lakše u ispunjavanju školskih, učeničkih i roditeljskih obveza.

      

    Molili smo da Isus bude s nama i pomogne nam da novo gradivo što bolje razumijemo i naučimo. Molili smo da svjetlo Isusove dobrote bude prisutno u našim životima i na taj način slavimo Njega-našega Spasitelja. Molili smo i da nas nadahne snagom svoga Duha da širimo ljubav prema Bogu i bližnjima.

   Misu je predvodio vlč. Vlado škrinjarić koji je svojim duhovitim  primjerima iz života približio djeci smisao patnje i učenja u svjetlu Kristove patnje.  Pozvao je sve prisutne, a napose učenike da se rado druže s Isusom pod nedjeljnom misom.

   U propovijedi je naglasio da se i mi, poput Isusa iz Evanđelja  (Mk.8,27-35)  koji put možemo naći u kušnji da nas „zao“ zavede pa da zaboravimo na ono što je Božje i mislimo samo na ono što je ljudsko. Zato je ponovio da je potrebna svakodnevna budnost i spremnost izvršavanju onoga što Bog od nas traži jer uistinu „Vjera bez djela je mrtva“.

 Ovu je misu svojim prekrasnim izvedbama  uveličao crkveni zbor pod vodstvom Antonia i Monike Brzice, a posebno su nas iznenadile učenice naše škole Veronika Brzica na saksofonu i Ivona Kojić na flauti.

Učenici su u molitvi vjernika  prinijeli darove:

BIBLIJU- sada srednjoškolka Irena Marušić, molila je za mlade, za njihovu žrtvu, zajedništvo, solidarnost da ih Krist povede putem mira, istine i života.

ŠKOLSKU TORBU- učenik 3. razreda Patrik Brekalo je Isusu prinio sve školske brige koje krije školska torba. Torbu i brige nije lako uvijek nositi i zamolio je Isusa da poda snage da ju učenici hrabro nose.

KRSNU SVIJEĆU- učenica 2.razreda Martina Nikić je zahvalila Isusu za svjetlo vjere. Zamolila je da Isusa da to svjetlo bude prisutno u svakoga dana i da ga spremno širimo oko sebe.

VJERONAUČNI UDŽBENIK- učenica 5. Razreda Dorotea  Dolovski te zamolila Isusa da nas pohađa, obogati svojom mudrošću i milošću te da blagoslovi naš trud i rad naših učitelja.

RAZREDNU KNJIGU- na oltar u ime svih učitelja prinijela je učiteljica Marija Peček te zamolila Isusa da primi sav naš rad, naše uspjehe i neuspjehe.

KRUH I VINO – na oltar prinijela je učenica 4. razreda Mia Orlić. Zamolila je Isusa da trajno ostane prisutan u našim životima.

  Nakon mise vlč. Marijo Matijević zaželio je svim učenicima,  učiteljima i roditeljima uspješnu novu školsku godinu, a zatim su se svi sretno  razišli svojim kućama s osmijehom i ispunjenog srca.
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju