preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Naša e-Škola na CUC 2015.

Autor: Ivana Škrobo, 28. 11. 2015.

Na CARNetovoj korisničkoj konferenciji CUC 2015.  pod nazivom "Nove-Škole" sudjelovale su predstavnice i naše škole

   Pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a u organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreža – CARNet, u hotelu Valamar Lacroma u Dubrovniku održala se 17. CARNetova korisnička konferencija – CUC 2015. pod nazivom “Nove-Škole”, od 18. do 20. studenog.

   CARNetova korisnička konferencija imala je pet glavnih tematskih cjelina: Razred bez granica, e-Svijet u nastavi, Internet oko nas, Upravljanje promjenama u e-Školama i Nestaje li privatnost u digitalnom dobu?, a bogat i poučan program sastavljen je od šest predavanja, 23 radionice, više od 30 recenziranih radova, 13 prezentacija sponzora i dva okrugla stola.

 

 

   Ovoj su konferenciji nazočili i predstavnici pet škola s područja Virovitičko-podravske županije koje su prošle u pilot-projektu „e-Škole: uspostava digitalno zrelih škola“: Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, OŠ Vladimir Nazor Virovitica, OŠ Suhopolje, OŠ Eugena Kumičića Slatina, a našu su e-Školu predstavljale ravnateljica Lareta Žubrinić i učiteljica matematike Ivana Škrobo. 

 

     Kako bi se ostvarila svrha projekta e-Škole, potrebna je cjelovita informatizacija nastavnog i poslovnog procesa u školama kroz sljedeće aktivnosti: informatizacija poslovnih procesa u školama, sustavno uvođenje IKT-a u procese učenja i poučavanja, uključujući izradu digitalnih nastavnih sadržaja, metoda i alata, povezivanje škola na brzi i ultra-brzi Internet, izgradnja lokalnih žičnih i bežičnih mreža u školama, obrazovanje i podrška nastavnicima koji su ključni nosioci projekta.

Predstavljanje aktivnosti na tom projektu moglo se pratiti sva tri dana konferencije, a glavna prezentacija projekta e-Škole i potpisivanje ugovora sa školama uključenima u pilot projekt održalo se u četvrtak u prisutnosti ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof.dr.sc. Vedrana Mornara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Izvor: Ivana Đurasek, učiteljica matematike (tekst), Lareta Žubrinić, ravnateljica (foto), facebook CUC 2015. (foto)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju