preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Posjet školskoj knjižnici i bukovičkom muzeju- zanimljiva i uzbudljiva avantura!

Autor: Jasminka Stošić, 24. 1. 2016.

    Proteklih dana učenici  razredne nastave imali su priliku za druženje u matičnoj školi s miljevačkim vršnjacima koji su došli u Novu Bukovicu s namjerom da posjete školsku knjižnicu i da se na svoj način pridruže obilježavanju skorašnje Noći muzeja koja se ove godine diljem Hrvatske održava 29. siječnja.

    Nakon odrađene izborne nastave slovačkog jezika s učiteljicom Majom, u potpunom sastavu mali Miljevčani su se preselili u školsku knjižnicu. Ondje ih je dočekala knjižničarka Eva. Ona im se potrudila učiniti knjižnicu, ne samo korisnim, nego i uzbudljivim prostorom, priredivši im više različitih igrolikih i zabavnih aktivnosti koje su i po povratku u Miljevce spominjali još danima.

    Bilo je tu natjecanja, potrage za "malcima"(skrivenim simpatičnim likovima koji su razmješteni posvuda po knjižnici čekali da ih pronađu), a najuspješniji su kući ponijeli i praktične i korisne nagrade (knjige, džepne kalkulatore ...i sl.). Pošto su svi učenici postali i članovi školske knjižnice, zajedničkim fotografiranjem završili su ovaj zanimljiv posjet i zahvalili knjižničarki . Na odlasku su joj obećali da će biti česti posjetitelji školske knjižnice i predani i marljivi čitatelji.   

   Veliki odmor proveden u školskoj kuhinji pružio je svima uživanje u slasnom obroku i malim Miljevčanima učinio boravak u matičnoj školi još ugodnijim, a nastava PiD održana je nakon toga u ponešto drugačijoj "učionici". Odlazak u bukovički muzej bio je svima prava poslastica- baš kao šlag na torti!

    Kroz ugodnu i poučnu šetnju muzejskim prostorom u kojem nas je dočekala gospođa Slavica Čizmar, predsjednica Udruge žena "Bukovica u srcu", naučili smo zašto je važno njegovanje tradicijske i kulturne baštine zavičaja.

    Ona nam je predstavila vrijedne predmete iz bogate muzejske zbirke, pomno prikupljane i čuvane tijekom dugogodišnjeg razdoblja. Na trenutak smo u mašti oživjeli običaje i navike naših predaka, bitno različite, ali nipošto manje vrijedne od naših današnjih.

    Kada smo napuštali muzej, unatoč mraku koji se već bio spustio, naša su srca odasjavala toplinom i svjetlošću. Prošlost našeg zavičaja više nam nije bila tako daleka i tajnovita. A naši predci odjednom su nam postali bliski... Činilo nam se da nas pogledima prate i mašu nam na pozdrav, do nekog sljedećeg susreta...u bukovičkom ili kojem drugom muzeju...  

Ovdje ili u privitku možete pročitati i pjesmu učiteljice Jasminke Stošić posvećene Noći muzeja

 

 

 

 

 


Priloženi dokumenti:
Pjesma_o_muzeju.docx (13.70 KB)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2018/2019

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju