preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Učimo o prošlosti naše Hrvatske

Autor: Kristina Pintarić, 8. 3. 2016.

   Prema planu i programu nastavnoga predmeta Prirode i društva, učenici 4. razreda ove su godine počeli učiti povijest. Kroz cjelinu Iz prošlosti domovine Hrvatske učili su povijest od dolaska Hrvata na ove prostore pa sve do stvaranja Republike Hrvatske.

   Dio koji je bio najzanimljiviji tiče se srednjega vijeka što se ujedno preklapa i s e-twinning projektom Let's revive legends - let's explore Europe, čiji su sudionici i naši četvrtaši.

    Tako su naši učenici 4. razreda malo detaljnije istražili povijest od dolaska Hrvata na naše prostore te naše kneževe i kraljeve sve do kralja Zvonimira. Ovdje su se zaustavili jer nakon njega na prijestolje dolazi ugarski kralj.

    Plan je bio podijeliti sadržaj rada na pet dijelova te izraditi plakate. Tako su naše teme bile: Dolazak Hrvata, Hrvati i nova domovina, Kralj Tomislav, Kralj Petar Krešimir IV. te Kralj Zvonimir.

   Učenici su vrijedno radili na plakatima te su ih po završetku predstavili učenicima trećega razreda, također sudionicima našega e-twinning projekta.

   Ovim putem učiteljica 4. razreda posebno pohvaljuje učenice Moniku Nikšić, Ivanu Habuš, Miu Orlić, Mateju Podolski i Anu Križetić za sav rad i trud uložen u izradu plakata. Naravno, podrška ostatka razreda nam je također vrlo značajna i zahvaljujemo im svima.

 

 
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju