preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Mislim zeleno, čuvam Zemlju

Autor: Lareta Žubrinić, 18. 5. 2016.

    Povodom Dana planeta Zemlje, eko-sekcija CvrčEKO koju sačinjavaju učenici PŠ Miljevci uključila se u projekt „Mislim zeleno, čuvam Zemlju“ Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono. U sklopu tog projekta odrađeno je nekoliko radionica.

   Uoči obilježavanja Dana planeta  Zemlje, 19. travnja,  učenici su naučili reciklirati papir te su svojim vrijednim ručicama od takvoga recikliranog papira izradili prekrasne zdjelice.

   Osim toga,   naučili su  i važnost obnovljivih izvora energije te su od kutija Kraš expresa i boca od mlijeka izradili prekrasne vjetrenjače.

    Idućeg dana priključile su nam se i njihove  vrijedne mame te nam pomogle od starih traper hlača i dodatnih ukrasnih materijala izraditi predivne torbe. Zaista su nam puno pomogle i CvrčEKOvci im se od srca zahvaljuju!

    Ujedno su taj dan kao zahvalu svojim mamama na velikoj pomoći, CvrčEKOvci ponovo od recikliranog papira izradili rame za fotografije koje su,  nakon što su se osušile ukrasili,  upravo za svoje mame.

   Na sam Dan planeta Zemlje, uključili smo se u akciju Zelena čistka te smo sakupljali stari papir, baterije, čepove i plastične boce.

   Uz to smo malo ukrašavali i naše školsko dvorište te smo recikliranjem, tj.bojanjem starih automobilskih guma dobili prekrasne cvjetnjake u koje ćemo posaditi ukrasno cvijeće. I u tome smo imali veliku pomoć mama, ali i naše vrijedne asistentice Ivane. 


Izvor: Marina Kordi, učiteljica 3. i4. razreda, voditeljica CvrčEKO grupe


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju