preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Windows to the past

Autor: Lareta Žubrinić, 24. 5. 2016.

     Povodom Međunarodnog dana muzeja, eTwinning projekt "Windows to the past /Prozori u prošlost" po svome je završetku  predstavljen  javnosti  na izložbi  u Zavičajnom muzeju Slatina.

    Ovo je bio  vrlo zanimljiv i nevjerojatan umjetnički foto-projekt u kojemu su učenici partnerskih škola razvijanjem umjetničke i digitalne kompetencije  preklopili  stare fotografije s novima fotografiranim  na  istim lokacijama.

    U projektu su sudjelovale  europske škole iz  Slovačke, Poljske, Grčke i Latvije, a naša je škola predstavljala Hrvatsku.

    Učenici svih škola su prvo trebali upoznati  kulturno i povijesno značajna mjesta i ustanove  proučavanjem lokalne povijesti  i prikupljanjem starih crno-bijelih fotografija s tih lokacija.

    Naš tim koji su činile Lucija Podolski, Iris Penov, Marta Juršik iz 7. razreda te  Elena Koleno, Patricija Križetić i Anamarija Bilavčić iz 6. razreda uz voditeljicu Laretu Žubrinić istražili su  školsku spomenicu i obiteljske fotoalbume, a mnoge fotografije  dobile su na korištenje od ravnateljice Zavičajnog  muzeja Slatina Dragice Šuvak i gospodina Željka Felbara.

 

    Uz podršku i pomoć članica Foto-video kluba Slatina,  fotografije prošlosti i sadašnjosti  iskombinirale su se i  preklopile u jednoj fotografiji i tako smo dobili prozor u prošlost.

   Posebnu nam je čast ukazala gospođa Šuvak koja nas je po završetku projekta pozvala u Zavičajni muzej na gostovanje s ovim projektom. Svečano otvorenje izložbe   održalo se   se 18. svibnja 2016.  u sklopu muzejskog projekta "Pohvale vještim rukama". 

Više fotografija s izložbe pogledajte na portalu radioslatina.hr

              Na stranicama portala radioslatina.hr virtualno prošećite izložbom!
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju