preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Miljevačka svečanost prije ljetnih praznika

Autor: Lareta Žubrinić, 14. 6. 2016.

     Pred sam završetak školske godine 2015./16., u četvrtak 9. lipnja, u Hrvatsko- slovačkom domu u Miljevcima  održana je   završna školska  svečanost učenika naše područne škole. Na zadovoljstvo uzvanika i posjetitelja, vesela pjesma i dobro raspoloženje nisu ni ovoga puta izostali!

    Početak je bio, kako je i red, svečan i dostojanstven! Uslijedile su pozdravne riječi i izrazi zahvalnosti i dobrodošlice...

 

    Potom su nastupili najmlađi učenici - „prvoškolci“, a njih je u miljevačkoj školi ukupno 5! Recitacijama su predstavili sami sebe, a pjesmom „Kad si sretan“ pokazali su svoju radost što su svoju prvu godinu školovanja uspješno priveli kraju.

  I glazbeno- scenske točke koje su odlično uvježbali i ovom prigodom izveli pod vodstvom učiteljice Slovačkog jezika, Maje Kanđera, svidjele su se našim gostima.

  „1…ONE, 2…TWO, 3… THREE, 4… FOUR, 5… FIVE!“, … ovako su započeli svoju raspjevano- rasplesanu točku, naučenu na nastavi Engleskog jezika uz pomoć jasnih uputa i savjeta učiteljice Nadin Cuca.

  Naši tamburaši iz matične škole bili su „prava glazbena poslastica“. Oni su malim Miljevčanima olakšali i uljepšali zbornu izvedbu pjesme “Dva i dva su četiri“ . Za odličan zajednički nastup izravno je „odgovoran“ učitelj Dražen Kovačević!

  A vjeroučitelj Đora i ovoga puta se pobrinuo da radost čuvanu u malim srcima miljevački mališani lako i brzo pretoče u srca svojih roditelja, baka, djedova, učitelja i svih prisutnih!

  „Notni stan“ i pjesmu „Moja ulica“, za koju su sami napisali riječi i note, izveli su također pod „dirigentskim ravnanjem“ učitelja Dražena.

  A potom je Gabrijel Kolembus, učenik 3. razreda u ime svih miljevačkih đaka  iznio prijedloge i preporuke o tomu kako bi trebala izgledati škola kako bi bila baš „po njihovoj mjeri“!  Sve u namjeri poboljšanja aktualne školske prakse, tako da je svojim nastupom  nenamjerno dao svoj doprinos i provedbi Cjelovite kurikularne reforme o kojoj se u posljednje vrijeme tako puno govori!

  Učiteljica Marina se „raznježila“ slušajući recitaciju „Moja učiteljica“, kojom se njena jedina „četvrtašica“, Josipa Gorički oprostila od nje prije prelaska u peti razred. Učiteljica Marina je Josipi, uz dobre želje povezane s daljnjim nastavkom školovanja, uručila i prigodan poklon…,

  …a zatim pozvala zaslužne uzvanike kako bi im uručila zahvalnice za suradnju i potporu koju su školi i miljevačkim učenicima pružali tijekom ove školske godine.  Među  „prozvanima“ našla se i učenica prvog razreda, Lara Dolovski, kojoj je zbog redovitosti u pohađanju nastave uručena pohvalnica.

Ove školske godine, unatoč činjenici da je najmlađa učenica miljevačke škole, ona jedina nije imala niti jedan sat izostanka! Složit ćete se kako je time s razlogom bila nagrađena ne samo pohvalnicom, nego i glasnim pljeskom.

  Svoj ovogodišnji  program mali Miljevčani završili su također u raspjevanom i veselom tonu- zbornom izvedbom pjesme „Idemo (a kamo drugdje nego.. ) na more“!

   Nakon degustacije ukusnih kolača koji su izišli iz „radionica“ njihovih  marljivih mama i baka , učenici su se razišli kućama, uvjereni kako su  svojim gostima, prije svega roditeljima, bakama, djedovima, učiteljima i svima inima, svojim nastupom  na najljepši način zahvalili za sav trud i podršku koju su im od početka do kraja školske godine nesebično pružali!

                          Prezentaciju o većini aktivnosti koje su učenici i učiteljice odradili tijekom ove školske godine možete pogledati ovdje! , a  fotografije u Fotogledu!                                        

                                                                                                                          


Izvor: jasminka Stošić (tekst i ppt), Marina Kordi (foto), učiteljice PŠ Miljevci


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju