preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Miljevački đaci ponovno u školskim klupama

Autor: Jasminka Stošić, 8. 9. 2016.

     Baš kao i prethodnih, i ova školska godina imala je u miljevačkoj područnoj školi uzbudljiv početak! Mala škola za veliku radost! 

     Pored naših svečanih aktivnosti- slušanja himne i pozdravne riječi ravnateljice, pedagoga i učiteljica i ovogodišnji „start“ uljepšala su nam nova lica u našoj maloj školi- mali „prvašići“: Anja, Marta, Gabrijel, Mihael i Matija. Zbog njih je radost početka bila još veća, a čini nam se kako je i njihov prvi dojam nakon upoznavanja s učiteljicom Marinom i novim prijateljima bio više no pozitivan.

     Potpun doživljaj omogućio im je svojim dolaskom i lijepim darovima i načelnik Općine Nova Bukovica, gospodin Željko Vencl, koji je prvašićima darovao žute majice s natpisom „Palčić gore!“ (čijom kupovinom je naša općina potpomogla rad istoimene Udruge), a svim učenicima PŠ Miljevci poklonio je po čokoladu kako bi im početak nove školske godine bio „sladak“!

    I gospodin Andrija Kuric, viši savjetnik za Slovački jezik , došao je već 1. dan 1. radnog tjedna u društvu gospodina Đure Sobola, predsjednika Udruge „Matica slovačka Miljevci“ pozdraviti sve naše mališane i njihove roditelje i zaželjeti im uspješan početak, ali i „ostatak“ šk. g. 2016. /17. Izrazio je i svoju radost zbog mogućnosti da učenici u Miljevcima u okviru izborne nastave i ubuduće uče slovački jezik i tako njeguju tradiciju i kulturu slovačke nacionalne manjine, čiji pripadnici već gotovo dva stoljeća obitavaju u našem selu.

    Kada tomu dodamo i veseli ugođaj za koji su se i ove godine pobrinule učiteljice Marina, Jasminka i Maja, uredan izgled škole i okoliša o kojemu brine naša “teta“ Tanja te neizostavnu pratnju i podršku roditelja, nema sumnji kako smo uistinu vedro otpočeli novu 2016./17. školsku godinu!

    Preostaje nam samo pobrinuti se da svojim idejama, trudom i zalaganjem učinimo lijepima i ugodnima i preostale dane u ovoj školskoj godini. A što sve planiramo realizirati i u čemu sve namjeravamo sudjelovati, saznat ćete budete li nas redovito „pratili“ na našoj školskoj stranici- upravo u rubrici „Vijesti“!

    Do idućeg javljanja iz naše male, ali radosne škole, šaljemo vjernim čitateljima vijesti veliki pozdrav, a svim našim učenicima, učiteljima i ostalim djelatnicima želimo USPJEŠAN RAD I IZVRSNE REZULTATE I OVE ŠKOLSKE GODINE!

 


Izvor: Jasminka Stošić (tekst), Marina Kordi (foto) PŠ Miljevci


Oglasna ploča

Ponosni!

 

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Kalendar 2016/2017

Kalendar
« Travanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Sredinom  travnja 2012., 2013., 2014., 2015.  i 2016. uključili smo se u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju