preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Mali Miljevčani šetnjom i igrom pozdravili jesen!

Autor: Lareta Žubrinić, 26. 9. 2016.

     Petkom se u školi uobičajeno već osjeća umor, a školarci (posebice oni manji) žude za relaksirajućim sadržajima i aktivnostima kojima će ispuniti dane željno iščekivanog vikenda. Uvažavajući baš te njihove potrebe, učiteljice PŠ Miljevci - Marina, Jasminka i Nadin povele su u petak, 23. rujna svoje učenike na izlet u obližnju okolicu.

    Cilj izleta bio je promatranje pojava i promjena u prirodi i radu ljudi povezanih s dolaskom jeseni. Žute bundeve poslagane uz plotove podsjetile su nas na netom održane „Miljevačke dane kukuruza“… Zrele jabuke i kruške, mirisni grozdovi s brajde iz seoskog dvorišta, kukuruz u dozrijevanju, zreo plod šipka… Sve to vidljivo je ukazivalo na prisutnost jeseni u našem zavičaju.

     Šetnja selom izvrsno nam je poslužila i za utvrđivanje prometnih znanja i vještina neophodnih učenicima prilikom svakodnevnog kretanja na putu od kuće do škole i obratno.

Kao konačno odredište naše šetnje učenici su odabrali miljevačko nogometno igralište. I vesele igre su mogle početi! Nakon neizostavnog nogometnog nadmetanja , prednost pred ostalima odnijele su ovaj put sljedeće igre:

* „Lanac probijanac“

* „Ledene babe“

* „Štafetna igra lopticama“

* „Pošto, kume, lonac?“

     Unatoč umoru i znojnom čelu, svaki je učenik dao osobni doprinos ovom sportsko- rekreativno- poučnom danu, a nakon natjecateljskih aktivnosti mališani su se u hladu okrijepili sokom i i osnažili slasnim zalogajima.

     Zajedničkom šetnjom i uživanjem u igrama u prirodi oprostili smo se od ljeta i svih njegovih blagodati te širom raširenih ruku dočekali jesen- zanosnu, raskošnu i bogatu! Jer jesen pruža priliku za uživanje u plodovima našeg rada i stoga ju svi s veseljem dočekujemo.

Stariji Miljevčani se nadaju i vesele dobrom urodu na svojim njivama te punim smočnicama i ambarima i ove jeseni.

A miljevački đaci? I oni će nastojati svojim trudom i zalaganjem osigurati „dobru berbu“- ČETVORKI i PETICA, naravno!

Više fotki u Fotogledu!


Izvor: Jasminka Stošić, učiteljica 2.r. (tekst), Marina Kordi, učiteljica 1. i 4.r. i Nadin Cuca, učiteljica engleskog jezika (foto)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju