preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Održana „Slovenčina moja“, Lidrano na slovačkom jeziku

Autor: Maja Kanđera, 15. 11. 2016.

     U subotu, 12. studenog 2016., u Slovačkom domu u Iloku pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH, Saveza Slovaka, Ureda za Slovake u inozemstvu, Slovačkog centra za kulturu Našice, OŠ Julija Benešića Ilok i Matice slovačke Ilok održan je Lidrano na slovačkom jeziku "Slovenčina moja".

    I ove godine, iako sa zakašnjenjem, održana je „Slovenčina moja“, Lidrano na slovačkom jeziku za učenike škola u kojima se uči slovački jezik.
    Našu školu predstavila je učenica 7. razreda, Elena Koleno, s recitacijom svoje autorske pjesme Milujem Chorvátsko (Volim Hrvatsku). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A evo što je Elena napisala o ovoj hvalevrijednoj manifestaciji:

Dana 12.11.2016.g. Filip Prša (učenik OŠ Ivana Gorana Kovačića Zdenci) i ja smo išli na manifestaciju pod imenom ,,Slovenčina moja''. Svi učenici osnovnih i srednjih škola su čitali svoje, ali i uratke poznatih slovačkih pjesnika. Ondje smo upoznali nove prijatelje i pozdravili se s prijateljima s kojima smo bili u Slovačkoj. Nakon čitanja, imali smo užinu, a poslije smo se družili i igrali razne igre. Bilo nam je jako zabavno i zanimljivo. Zahvaljujem našoj učiteljici Maji, a i ravnateljici što nam je priuštila ovo prekrasno putovanje i stjecanje novih prijateljstava.

Elena Koleno, 7. r.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Učenici su imali priliku sudjelovati na dramskoj radionici koju je vodila slovačka dramska umjetnica, Monika Necpalova, ali i dobro se zabaviti, upoznati nove i susresti se s nekim starim prijateljima. Hvala pokroviteljima i domaćinima na prekrasnom programu.

Veselimo se idućem susretu!
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju