preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

I PREDŠKOLCI DOČEKALI SVETOG NIKOLU

Autor: Ines Puškarić, 10. 12. 2016.

Sve je počelo, za predškolce, vrlo zanimljivim pripremama. Krenuli su uvježbavanjem prigodnih dječjih pjesmica, nastavili izradom čizmica i obnavljanjem velike stare čizme, a na kraju su i dočekali sv. Niku.

Prvi zadatak je bio naučiti pjesmice povodom dolaska ovog, djeci najdražeg, sveca. Razredom su se svakodnevno orile pjesmice, Sveti Niko svijetom šeta Raj se sad otvorio. 

Osim pjesmica, izrađivali su se i prigodni detalji. Na prethodno nacrtanim i izrezanim čizmicama od kartona, djeca su lijepila kolaž.

Na kraju smo dobili puno malih šarenih čizmica koje su djeci bile poticaj za laštenje njihovih osobnih koje će sveti Nikola napuniti poklonima. 

 

U školi smo pronašli i jednu veliku čizmu koju je trebalo obnoviti. Predškolcima je ovo bio lak i vrlo zanimljiv zadatak.

  

 

Na kraju je obnovljenu čizmu trebalo i napuniti. No, nju nismo napunili poklonima. Sveti Nikola nam je poručio kako djeca koja baš nisu bila dobra tijekom godine, trebaju naučiti kako ispraviti svoje greške i sljedeće godine biti bolja. Takva djeca će dobiti i šibu, a obnovljena čizma je bila idealna prilika biti puna šibama. Šibe smo pripremili i ukrasili te čizmu postavili uz Svetog Nikolu koji je uz poklone podijelio i poneke šibe. 

Svako dijete je na kraju imalo osmijeh na licu, i ono poslušno, ali i ono manje poslušno jer je shvatilo i naučilo zašto je baš ono dobilo šibu. Poruka se shvatila: cijelu godinu moram dobar biti pa od Svetog Nikole neću šibu dobiti!
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju