preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Već početkom tjedna- radionica pažnje vrijedna!

Autor: Jasminka Stošić, 15. 12. 2016.

   Mali miljevački učenici već početkom ove sedmice, točnije 12. prosinca  okupili su u prostorijama područne škole svoje mame i bake s namjerom stvaranja kreativnih ukrasa povodom obilježavanja skorih božićnih blagdana.

   Okupljanje je proteklo u ugodnom i veselom ozračju pa su inspirirani brojnim motivima i originalnim idejama izradili lijepe i zanimljive ukrase koje ćete po pristupačnim cijenama moći kupiti na  školskom božićnom sajmu  te na školskoj božićnoj priredbi koja će biti upriličena 20. prosinca u Domu kulture u Novoj Bukovici. 

  Dio novčanih sredstava prikupljena tim putem bit će posredstvom naše Učeničke zadruge „Bukvica“ upućena potrebitima i iskorištena u humanitarne svrhe.

  Istodobno su učenici realizirali i dio aktivnosti predviđenih našim aktualnim e- Twinning projektom pod nazivom „Božićne i novogodišnje rukotvorine“ („Christmas and New Year's handicrafts“) te su izradili i prigodne božićne i novogodišnje čestitke koje su u svrhu širenja božićne radosti već ove sedmice uputili svojim projektnim partnerima u Hrvatskoj, Rumunjskoj, Sloveniji  i drugim zemljama partnerima.

   U holu miljevačke škole okitili su i božićno drvce ukrasima izrađenim u različitim likovnim tehnikama, čemu su pristupili s osobitim veseljem.

  U utorak, 13. prosinca, na Svetu Luciju, posijali su božićnu pšenicu o kojoj će se brinuti sve do odlaska na zimski odmor. Tada će ih ponijeti kućama, kako bi živim zelenim klasovima ukrasili božićni stol u svom domu.

   Iz svega navedenog lako je zaključiti kako adventski dani u Miljevcima protječu u učenicima posebno omiljenim sadržajima i aktivnostima.

  No, unatoč tomu što su još mali, miljevački mališani imaju potrebu pokloniti dio svog vremena i drugima kako bi ih usrećili i razveselili. Tako su i ove godine sudjelovali u Caritasovoj akciji „Za 1 000 radosti“, kupujući narukvice prijateljstva i na taj način donirali sredstva potrebitima, a u narednim danima planiramo prikupiti i igračke koje ćemo i ove, baš kao i prošle godine, uputiti Domu za nezbrinutu djecu u Lipiku, sa željom da njihovim štićenicima uljepšaju božićne i sve ostale dane u narednoj godini.

  Uistinu ne trebate sumnjati u velikodušnost , kako „malih“, tako i „velikih“ Miljevčana jer ona je već od ranije poznata i potvrđena brojnim lijepim djelima.

    Božićno vrijeme samo je izvrsna prigoda da vas na sve njih podsjetimo!

 Vesele kreativce pogledajte i u Fotogledu!

 


Izvor: Jasminka Stošić, učiteljica 2.razreda (tekst), Marina Kordi, učiteljica 1. i 4. razreda (foto)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju