preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Božićna priredba - poklon naših učenika svim ljudima dobre volje

Autor: Božica FILIPOVIĆ VEG, 22. 12. 2016.

   Ispunjeni božićnim duhom  i radošću darivanja i ove smo godine za naše sumještane priredili priredbu koja se održala  u utorak 20. prosinca 2016. u Domu kulture u Novoj Bukovici.

    Na samom ulazu u Dom mogli su kupiti razne ukrase koje su učenici i njihovi roditelji iz područne i matične škole izrađivali na božićnim radionicama naše Učeničke zadruge „Bukvica“. Bilo je tu svega -  od kolača pa sve do rukotvorina!

                                                               Josip i Marija (Ivan i Maja Mary)

   Za cjelokupni božićni program pod nazivom „Molitva malom Isusu“ pobrinuo se vjeroučitelj Đora koji je malom Isusu napravio i jaslice, a lijepo uređena pozornica nastala je suradnjom učitelja likovne kulture Đorđa, knjižničarke Eve uz pomoć pedagoga Darka,  domara Ivice i  učenika škole, a i ravnateljica je  pripomogla.

   Kroz program su nas, poput pravih profesionalaca,  vodili  naši presimpatični voditelji iz 3. razreda Martina Nikić i Kristijan Škrnički.

   Bilo je tu raznih igrokaza, recitacija, pjesama i plesa, a svaka je točka bila posebna.

   Školski zbor i tamburaši  pod dirigentskom palicom učitelja glazbene kulture Dražena svojom su izvedbom božićnih pjesama oduševili brojnu publiku.

   Vjeronaučna skupina recitalom je uz svjetlost svijeća podsjetila publiku da Isusa mogu pronaći u svojim srcima, a dramska grupa s učiteljicom Božicom pripremila je zanimljiv i veseo igrokaz pod nazivom „Božićna priča“ koji su posvetili  prijateljima iz Doma za nezbrinutu djecu u Lipiku.

   Šaljiv  i poučan igrokaz, autorsko djelo učiteljice Jasminke,  ispunjen  porukama ljubavi prema najbližima, ali i kako voljeti prirodu, izveli su nam učenici Područne škole u Miljevcima uz pjesmu „Zima“. Miljevčani su s učiteljicama Marinom i Majom veselo nastupali i s koreografijom slovačkih pjesama.

   U program su se čak su se uključili i oni najmanji, polaznici programa predškole s odgajateljicom Ines  izvodeći  pjesmu Čemu služe roditelji.  

    Nakon njih, na pozornici su zaplesali prvašići s Novogodišnjom pjesmom, a drugi je razred požurio okititi grančice kako bi što ljepše dočekali Božić.

     Učenici trećega razreda sa sobom su, uz radosnu pjesmu, donijeli  i snijeg, dok su naši dječaci iz 4. Razreda svi zajedno u glas, zapjevali Isusu pjesmu „Dječak bubnjar“.

    Njihove učiteljice Dragana, Marija Vencl, Lidija i Marija Peček ponosno su sa strane promatrale nastup svojih učenika i nagradile ih velikim pljeskom, kao i mnogobrojna publika u Domu kojoj zahvaljujemo na dolasku.

   Martina i Kiki u ime svih učenika i djelatnika škole završili su priredbu ovim iskrenim stihovima:  

Nek' vaša srca obasja radost i toplina

Neka je sretan Božić svima!

 


Izvor: Izabela Štimac i Dorotea Dolovski, učenice 6. razreda, članice Novinarsko-literarne družine (tekst i foto), Željko Felbar, Marinianis TV (foto)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju