preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

BBC micro:bit tehnologija dolazi i u našu školu

Autor: Vladimir Bićanić, 6. 2. 2017.

Priključili smo se "STEM revoluciji!

     Nedavno je pokrenuta od strane IRIM (Institut za razvoj i inovativnost mladih) crowdfunding kampanja "STEM revolucija" za masovno uvođenje BBC micro:bit tehnologije u hrvatske osnovne škole.

   I naša škola pridružila se ovom masovnom pokretu,  a cilj je našim osnovnoškolcima pružiti pravo na suvremenu edukaciju 21. stoljeća.

 

  BBC micro:bit predstavlja računalo u malom koji je namijenjen programiranju. Iako naša škola nije u prvom krugu sudjelovala u Croatian Makers ligi, sve što se od nas očekuje u ovom projektu jest da zaduženu opremu (BBC micro:bit setove) koristimo u redovnoj nastavi, izvananstavnim aktivnostima ili kako god - nema pravila! 

  
   Škola se nalazi na popisu prijavljenih institucija u ovoj kampanji,  a konačni rang i (nadamo se prolaz) znat će se objavom svih prijavljenih osnovnih škola i obrazovnih institucija sredinom veljače.

   Veselimo se i s nestrpljenjem čekamo novu opremu! Više o BBC micro:bit-ovima i cijelom projektu možete pogledati na linkovima ispod.


http://microbit.org/

 
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju