preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Zdravlje treba čuvati, o zdravlju se treba educirati

Autor: Lidija Medved, 13. 2. 2017.

   Vođeni tom porukom povodom Svjetskog dana bolesnika učenici trećega razreda matične škole sa svojom su učiteljicom Lidijom Medved obilježili Svjetski dan bolesnika na zanimljiv način educirajući se o šećernoj bolesti

   U četvrtak 9.veljače 2017. na satu razrednog odjela, učenici trećega razreda ugostili su studenticu Doru Milošević, polaznicu Edukcijsko-rehabilitacijskog fakulteta  u Zagrebu i, inače, bivšu učenicu naše škole.

  Dora je u sklopu aktivnosti na svom diplomskom radu s trećašima provela upitnik i kreativnu radionicu o prevenciji šećerne bolesti kod djece, kako se s njome nositi/živjeti te kako pomoći oboljelima.

  Tijekom radionice Dora je prezentirala svoju autorsku priču „Medo Rino - sladak kao med“ koja govori o medvjediću oboljelom od šećerne bolesti tipa 1 te su o njoj učili putem dramske igre i interaktivnog plakata. 

   Učenici su aktivno sudjelovali na satu jer su već bili upoznati s pojmovima kao što su: inzulin ,glukoza i hipoglikemija koje su s učiteljicom  spomenuli na satu hrvatskog jezika kroz obradu priče Nade Mihaljević „Kazalište“.

  Najljepše u svemu bilo je to što su učenici spoznali i zaključili da iako smo svi različiti svi imamo iste potrebe i želje.

  Kažemo da zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan samo jednu: DA OZDRAVI!

  Stoga, povodom Svjetskog dana bolesnika, koji je bio 11.veljače, sve bolesne od srca pozdravljamo i želimo im što brže i uspješnije ozdravljenje! Dori zahvaljujemo što nas je posjetila i naučila nas više o šećernoj bolesti.

         A svi ostali, čuvajte svoje zdravlje, uživajte u životu jer on je samo jedan!

        

                                     Učenici trećeg razreda i njihova učiteljica Lidija


Izvor: Lidija Medved, učiteljica 3. r. (tekst), Marija Peček, učiteljica 4.r. (foto)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju