preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Aktivnosti miljevačkih mališana u Velikom tjednu!

Autor: Jasminka Stošić, 15. 4. 2017.

   Uzbuđenje malih Miljevčana u Velikom tjednu doseglo je vrhunac! Pored vjeronaučnih sadržaja koje su u ožujku i travnju obradili  uz pomoć vjeroučitelja Đore, učenici su bili uključeni i u različite zabavno - (re)kreativne radionice i aktivnosti.

   Učiteljica Nadin pobrinula se i ove godine da nastava Engleskog jezika bude „začinjena“ veselom utrkom s pisanicama i izradbom prigodnih uskrsnih čestitki s porukama na engleskom jeziku.

   Putem izborne nastave Slovačkog jezika , kojima miljevačke učenike na njihovu radost podučava učiteljica Maja Kanđera, uspješno je realizirana radionica bojenja pisanica.

   Učenici su pri tomu mogli naučiti nešto više i o slovačkim uskrsnim običajima i pjesmama, a vesele pisanice koje su neizostavan simbol Uskrsa, izmamile su osmijehe na lica malih miljevačkih kreativaca.

  „Drugašići“ su uz pomoć razrednice Jasminke izrađivali siluetu zeca i ostale prigodne simbole Uskrsa, a učenici 1. i 4. razreda prema uputama svoje učiteljice Marine, izrađivali su slike od kolaž- papira sa cvjetnim motivima.  Sve to izložili su u svojim učionicama i u školskom holu. Cvjetni aranžman koji također krasi naš školski prostor podsjeća na činjenicu kako Uskrs, najveći kršćanski blagdan, slavimo upravo u proljeće, doba ponovnog rađanja i buđenja cijele prirode.

   I proslava Dominikova rođendana stoga se odlično uklopila u našu “uskrsnu priču“! Zadovoljan što svoj dan može proslaviti u društvu vršnjaka i ostalih školskih prijatelja, pobrinuo se za veselu atmosferu i ukusne zalogajčiće, koji su svima odlično prijali!  Oni su pak zajedničkim poklonom uspjeli  pogoditi ukus našeg slavljenika pa je proslava i ovog rođendana dobila oznaku: „Za pamćenje!“.

   A „šlag na torti“ bilo je otkriće kako se u našoj maloj školi nenadano, čak i par dana ranije od predviđenog datuma, pojavio i pravi uskrsni zeko, koji je, ustvari, došao provjeriti jesu li svi mališani na broju, uče li dobro i zaslužuju li poklone u svojim „gnijezdima“. Učiteljice su o svojim učenicima rekle „samo najbolje“, nadajući se kako će zbog njihova iskaza zeko biti još darežljiviji  prilikom svog uskrsnog obilaska našeg zavičaja.

   Mališani se sada samo još trebaju strpjeti do nedjelje, kako bi se na uskrsno jutro uvjerili da su doista uvršteni na „zekin popis“!

  Slatko iščekivanje i „odbrojavanje“ je, dakle, počelo! Ne sumnjamo u sretan kraj i ove miljevačke uskrsne priče!

  Svima vama, vjernim čitateljima naših vijesti, RADOSTAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS ŽELE UČITELJI I UČENICI PŠ MILJEVCI!


Izvor: Jasminka Stošić, učiteljica 2.r. PŠ MIljevci (tekst i foto), Nadin Cuca, učiteljica eng.jez. (foto)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2018/2019

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Školska shema

 

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju