preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Pozdravi iz Japana

Autor: Lareta Žubrinić, 2. 7. 2012.

     Naša je škola danas primila pozdrave i zahvale iz dalekog Japana od ravnatelja gospodina Mitsuru Takahashija u ime  osnovne škole  Sendai City Nakano Elementary School koja je nažalost stradala u prošlogodišnjem tsunamiju.

    

 U ime svojih učenika i učitelja ravnatelj se zahvalio na darovima, crtežima i DVD- u koje smo poslali putem Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj i veleposlanika Masaru Tsujija.    

     Objasnio je kako je njegova škola, smještena na obali Pacifičkog oceana, pretpjela potpuno uništenje u potresu te su se morali premjestiti u drugu školu s kojom sada dijele učionice. Mnoga djeca i njihovi roditelji morali su napustiti svoje domove i prihvatiti gostoprimstvo drugih ljudi.

    Sada su jako povezani s Nakanosakae osnovnom školom i, iako djeluju kao dvije osnovne škole, u istoj se zgradi odvija nastava  te se osim jutarnjih sastanka uključuju u zajednička školska događanja i festivale. Jedan od festivala koji je izrastao iz ove novonastale situacije je NIko-NIko festival.

   Na kraju, gospodin Mitsuru Takahasi želi puno sreće u radu i životu svim učenicima i učiteljima naše škole te se još jednom od srca zahvaljuje na našoj solidarnosti i dobroti.

 

    Jako su nas obradovala pisma naših dalekih prijatelja, učenika osnovne škole Sendai City Nakano! Pisali su nam Minami Sato i Koki Sugawara iz 5. razreda, a i  Manami Yamamoto i Moe Iwashiro iz 6. razreda.

  Ovim putem ih pozdravljamo, kao i sve njihove prijatelje te im želimo da se čim prije usele u novu i lijepu školu!

   Veleposlanika Japana u RH gospodin Masaro Tsuji zaželio je svim učenicima i učiteljima tople i mirne  ljetne praznike, kao i mnogo sreće u novoj školskoj godini, a mi mu ovim putem zahvaljujemo na   pomoći oko ostvarivanja suradnje između dviju škola.


Priloženi dokumenti:
Moe_Iwashiro_1.jpg (70.73 KB)
Moe_Iwashiro_2.jpg (67.29 KB)
Moe_Iwashiro_3.jpg (44.33 KB)
Minami_Sato_1.jpg (78.79 KB)
Minami_Sato_2.jpg (73.18 KB)
Minami_Sato_3.jpg (55.70 KB)
Manami_Yamamoto_1.jpg (80.31 KB)
Manami_Yamamoto_2.jpg (77.35 KB)
Manami_Yamamoto_3.jpg (61.34 KB)
Koki_Sugawara_1.jpg (91.38 KB)
Koki_Sugawara_2.jpg (38.14 KB)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2018/2019

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Školska shema

 

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju