preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

e-Twinning projekt "Happy European Day of Languages - Card Exchange"

Autor: Nadin Cuca, 4. 10. 2015.

Projekt "Sretan europski dan jezika" pokrenula je učiteljica Elizabeth Adamson iz Ujedinjenog kraljevstva. Ostvarivanje projekta zamislila je tako da u projektu sudjeluje najmanje 12 partnera - učitelja koji će sa svojim učenicima napraviti čestitke i organizirati razmjenu istih među školama partnerima.

   

    Glavni cilj projekta bio je potaknuti djecu na učenje o drugim zemljama preko dobivenih čestitaka jer čestitka osim teksta "Sretan europski dan jezika" na materinjem jeziku svih sudionika, treba sadržavati crtež i opis nekog simbola ili znamenitosti kraja iz kojeg dolazi.

 

     Projekt je trebao biti ostvaren u rujnu i dobivene čestitke su trebale biti objavljene na stranici projekta kako bi pošiljatelji bili sigurni da su čestitke stigle na točno odredište.

 

     U projekt su se uključile i učiteljice PŠ Miljevci, učiteljica engleskog jezika Nadin Cuca, učiteljica slovačkog jezika Maja Kandžera te učiteljice razredne nastave Marina Kordi i Jasminka Stošić.

 

Zajedno s učenicima izradile su čestitke na engleskom, slovačkom i hrvatskom jeziku predstavljajući posebnosti miljevačkog kraja i OŠ Vladimira Nazora, Nova Bukovica. Čestitke su uspješno poslane u Englesku, Grčku, Poljsku i Francusku.

   Dokaz  da je projekt uspješno proveden našao se i u našem poštanskom sandučiću jer smo primili čestitke iz dviju grčkih i dviju engleskih škola, te iz Poljske. Naši učenici su ih s radošću proučavali i bili su oduševljeni što su stupili u kontakt s učenici iz zemalja nama toliko udaljenih.

No uz učenike, učitelji škole su također bili zaintrigirani projektom, a najljepše trenutke oduševljenih učenika zabilježili smo fotoaparatom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju