preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Mladi vrtlari počeli s radovima

Autor: Darko Samardžić, 27. 11. 2015.

Sekcija Mladi vrtlari Učeničke zadruge „Bukvica“ lagano kreće u biznis. Naime, danas smo posadili 10 sadnica lijeske koje nam je velikodušno doniralo Poljoprivredno poduzeće Orahovica. U nastavku pročitajte i pogledajte kako je tekla sadnja i tko je prva učenica koja se je upisala u Mlade vrtlare.

Vani je postalo ozbiljno hladno pa bi netko pomislio da su se svi već lagano uvukli u toplinu svoga doma. Kod nas u školi je naravno drukčije. Mladim vrtlarima nije smetala hladnoća pa su zasukali rukave i uz pomoć našeg domara Ivice posadili lijesku. Prvo smo iskopali rupe za sadnice, malo zagnojili zemlju, ubacili sadnice, a zatim zakopali rupe. Kroz sljedećih par godina očekujemo i prvi urod. Kako je sadnja izgledala, pogledajte na slikama.

Mladi vrtlari sadnjom lijeske najavljuju da će biti vrlo aktivna i poduzetna sekcija. Upisi u Mlade vrtlare za učenike od 5. do 8. razreda traju do ponedjeljka, a već prvoga dana se u vrtlare upisalo 27 učenika. Učenica koja je s nestrpljenjem čekala upis u Mlade vrtlare i koja se je prva upisala je Marija Grdić, učenica 6. razreda. Na slici ispod možete vidjeti kako Marija stavlja svoj potpis na pristupnicu za Mlade vrtlare.


Cilj ove sekcije je učenike naučiti samostalnosti u uzgoju hrane te razviti ljubav prema prirodi i ekološku svijest.
 

 

 

 
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju