preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Proslavimo Božić zajedno

Autor: Lareta Žubrinić, 24. 12. 2015.

    Pred sam Božić,  učenici petoga razreda posvećuju  dan  svojim starim sumještanima u akciji pod nazivom „Proslavimo Božić zajedno“ koja se provodi od 2010. godine.

     Čestitke su ove godine izrađivali učenici prvoga razreda matične škole, a roditelji petaša potrudili su se ispeći najfinije i najukusnije kolače za naše stare.

 

 

    Kako bi u njihove domove unijeli radost Božića, petaši su bakama i djedovima koji su bolesni i usamljeni donosili mirisne kolače, jabuke i božićne pjesme, a ponajviše svoje iskrene dječje želje za zdravljem i Božjim blagoslovom. 

   

  U pratnji razrednice Ivane Škrobo, vjeroučitelja Đore Đorđevića i ravnateljice Larete Žubrinić, učenici su radosno dočekani u  mnogim domovima.

  

     Bake i djedovi su vrlo rado s djecom podijelili svoja sjećanja  na stara, drugačija (a kažu i bolja!) vremena, na školske dane, na mladost koja je brzo prošla, na obitelj i unučad koji su daleko i rijetko navrate.

Druženje nije prošlo bez  savjeta kako je važno poštivati roditelje i učitelje te da treba puno učiti i voljeti školu.  

    Uz želje za sretnim blagdanima, ozdravljenjem i Božjim blagoslovom, učenici su se sa svojim domaćinima rastali suznih očiju,  uz  zagrljaje i zahvale ganutih srca.

   I vi danas nađite vremena i  posjetite svoje stare susjede, baku ili djeda,  odnesite mi tanjurić kolača, posvetite im vrijeme i darujte toplinu svog srca. Bit ćete blagoslovljeni i sretni!

(više fotografija u Fotogledu)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju