preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

"Sigurno surfaj-stop nasilju i govoru mržnje na internetu!"

Autor: Vladimir Bićanić, 10. 2. 2016.

   Draga djeco i mladi, Hrabri telefon poziva sve učenice i učenike škola u RH  da se prijave na natječaj „Sigurno surfaj – stop nasilju i govoru mržnje na internetu!“, u svrhu podizanja svijesti o sigurnosti i govoru mržnje na internetu.*

    Internet je postao vrlo rašireni način komunikacije i učenja te sve veći dio svog slobodnog vremena provodimo surfajući po različitim stranicama koje su nam zanimljive.

   Istraživanje interneta ima mnogo prednosti (igre, zanimljivosti, filmovi, glazba…), ali i opasnosti te je važno da se s njima upoznamo pri njegovom korištenju.

   Na internetu možemo puno istraživati te razvijati kreativnost i inovativnost –  učiti, objavljivati fotografije, video uratke, komunicirati s ljudima diljem svijeta. No, najvažnije je da pri tome budemo odgovorni i oprezni.

    Internet nam nudi i anonimnost koja nas ohrabruje da budemo slobodniji i opušteniji u razgovoru, što ponekad može biti prednost. Važno je zapamtiti da, bez obzira što ne možemo vidjeti sugovornika, uvredljive poruke, grupe, video sadržaji, fotografije i komentari na internetu mogu nekoga povrijediti. Osim toga, govorom mržnje kršimo osnovna ljudska prava.

   Sudjelovanjem u ovom natječaju možete potaknuti svoje vršnjake i odrasle na odgovorno korištenje interneta, poučavanjem o njegovom sigurnom korištenju i podizanjem svijesti o štetnosti govora mržnje na internetu.

    Na natječaj možete prijaviti video, likovne i literarne uratke na temu sigurnosti i govora mržnje na internetu.

  Natječaj je otvoren od 9. veljače do 9. ožujka, a službeni tekst natječaja možete pronaći OVDJE. Prijavnicu za natječaj možete pronaći OVDJE.

  Više o temi sigurnosti i govoru mržnje na intrenetu možete pročitati u brošuri Hrabrog telefona Sigurno surfanje.

*  vašu prijavu treba odobriti i odgovorna osoba – mentor. Mentor može biti učitelj, nastavnik ilistručni suradnik škole ili institucije iz koje dolazi prijava ili stručni radnik/odgajatelj ustanove iz djelokruga socijalne skrbi.

Za sve informacije možete se obratiti na e-mail sigurnosurfaj@hrabritelefon.hr ili na broj telefona 01/6112 758.


Izvor: http://www.hrabritelefon.hr/novosti/natjecaj-sigurno-surfaj-stop-nasilju-i-govoru-mrznje-na-internetu/
Priloženi dokumenti:
Sigurno_surfaj_natjecaj.pdf (315.32 KB)
Sigurno_surfaj_prijavni_obrazac.docx (126.08 KB)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju