preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Posadili smo klerodendron

Autor: Darko Samardžić, Dragana Dropulja, 3. 3. 2016.

Članovi jedne od sekcija naše Učeničke zadruge "Bukvica", Mladi vrtlari, danas su bili jako vrijedni. Odlučili su oplemeniti školski okoliš sadnicama klerodendrona koji je poznat kao stablo sudbine. Zašto stablo sudbine? Saznajte u nastavku.

          "Latinsko ime roda Clerodendrum potječe od grčkih riječi kleros (sudbina, sreća) i dendron (stablo). Ime je dao otac taksonomije Carl Linnaeus zbog njegove nepredvidljive upotrebe u medicini što je kao rezultat mogao biti uspjeh u izliječenju ili otrovanje. Zbog toga su poznati njegovi drugi nazivi kao stablo sudbine, stablo sreće ili stablo nesreće."

          Dakle, klerodendron ima sposobnost liječenja, ali i trovanja. Klerodendron je jako lijepo dekorativno stablo koje cvate u puno boja i jedva čekamo da ga vidimo u šarenilu. 
 
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju