preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Sok od bazge za vruće dane

Autor: Kristina Pintarić, 31. 5. 2016.

Četvrtaši pripremili odličan sok od bazge! Dođite i provjerite!smiley

    Svake se godine nešto radi za prodaju na priredbi povodom Dana škole. Ove godine smo mi,  4. razred, sa svojom učiteljicom Kristinom Pintarić napravili sok od bazge.

    Prvo smo ubrali bazgu, a zatim smo otišli u školsku kuhinju i dobro pregledali i očistili bazgu da ne bi bilo kakvih bubica ili nečistoće. Bazgu smo stavili u veliki lonac, a bilo je čak 89 cvjetova bazge!

     U lonac smo još stavili 3 litre vode, limun narezan na četvrtine i limunsku kiselinu. To smo ostavili da tako stoji 24 sata. Sutradan, u utorak, rukama smo dobro iscijedili bazgu i limun te smo to bacili. Zatim smo dodali šećer otopljen u vodi te smo to miješali. Tako smo to miješali svaki dan sve do petka.

   U petak smo punili bočice. Punili smo tako da smo u bočicu stavili lijevak, na to cjediljku i gazu i onda smo sipali sok kroz to. Napunili smo dvadeset i dvije male bočice za prodaju.

    Kada je sav posao oko pravljenja soka bio gotov, probali smo sok i svi su se složili da je jako fin.

 

Mia Orlić, 4. razred 
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju