preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Potpisani ugovori za izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu i naše škole

Autor: Lareta Žubrinić, 16. 9. 2016.

     U Maloj sali Virovitičko-podravske županije u Virovitici, u nazočnosti obnašateljice dužnosti župana Sanje Bošnjak, potpisani su ugovori za izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu osnovnih škola, Voćin, Vladimira Nazora Nova Bukovica, “Davorin Trstenjak” Čađavica, Gimnazije Petra Preradovića Virovitica, te Učeničkog doma u Virovitici. Vrijednost potpisanih ugovora je oko milijun kuna, a obuhvaćaju izradu arhitektonskog, strojarskog i elektrotehničkog projekta.

   
Ugovori se odnose se na mjere toplinske izolacije vanjske ovojnice, poboljšanje toplinskog sustava grijanja, instalaciju solarnih kolektora na krovovima škola te zamjenu postojeće rasvjete učinkovitijom led rasvjetom.

   Uloga Razvojne agencije VIDRA je bila prikupljanje projektne dokumentacije, te prijava projekata na natječaje – kazala je ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač.
   Što se tiče projekata energetske obnove, Virovitičko-podravska županija je među tri hrvatske županije koje prednjače u povlačenju sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova po Pilot Pozivima za energetsku obnovu odgojno-obrazovnih javnih ustanova, na što se osvrnula obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak.
– Virovitičko-podravska županija je na trećem mjestu u Hrvatskoj po broju prijavljenih projekata i iznosima ostvarenog sufinanciranja za energetsku obnovu. Na natječaju Ministarstva graditeljstva za Pilot projekt za energetsku obnovu odgojno-obrazovnih ustanova odobreno nam je 13 projekata koji su već većim dijelom u provedbi. Tih 13 projekata je vrijedno više od 10 milijuna kuna i očekujemo da ćemo tako doprinijeti i obnovi škola, ali i energetskoj efikasnosti samih zgrada, odnosno nižim troškovima grijanja, električne energije i slično – rekla je Sanja Bošnjak.

    Ukupna vrijednost projekta Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu Osnovne škole Voćin iznosi 178.000,00 HRK, a bespovratna sredstva iznose 100% ukupnih prihvatljivih troškova projekta, odnosno 164.950,00 HRK (iz EFRR-a financirat će se 140.207,50 HRK, a iz Fonda 24.742,50. Ugovor za izradu projektne dokumentacije (arhitektonskog, strojarskog te elektrotehničkog projekta) potpisan je sa firmom Arhis d.o.o. Slatina.

    Ukupna vrijednost projekta Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici iznosi 200.000,00 HRK, a bespovratna sredstva iznose 100% ukupnih prihvatljivih troškova projekta, odnosno 187.460,00 HRK (iz EFRR-a financirat će se 159.341,00 HRK, a iz Fonda 28.119,00 HRK). Arhitektonski te strojarski projekt izradit će ARCHIpuls j.d.o.o. iz Virovitice, a elektrotehnički iC artprojekt d.o.o. iz Varaždina.

    Ukupna vrijednost projekta Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu Osnovne škole „Davorin Trstenjak“ Čađavica u Čađavici iznosi 178.000,00 HRK, a bespovratna sredstva iznose 100% ukupnih prihvatljivih troškova projekta, odnosno 164.500,00 HRK (iz EFRR-a financirat će se 140.207,50 HRK, a iz Fonda 24.742,50 HRK). Arhitektonski te strojarski projekt izradit će Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Šaponja Željko iz Slatine,  elektrotehnički iC artprojekt d.o.o. iz Varaždina te strojarski projekt Rešetar d.o.o. iz Slatine.

   Ukupna vrijednost projekta Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu Osnovne škole Vladimir Nazor Nova Bukovica u Novoj Bukovici iznosi 83.000,00 HRK, a bespovratna sredstva iznose 100% ukupnih prihvatljivih troškova projekta, odnosno 67.010,00 HRK (iz EFRR-a financirat će se 56.958,50 HRK, a iz Fonda 10.051,50 HRK). Arhitektonski projekt izradit će Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Šaponja Željko iz Slatine, a elektrotehnički iC artprojekt d.o.o. iz Varaždina.

     Ukupna vrijednost projekta Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu Učeničkog doma Virovitica iznosi 188.000,00 HRK, a bespovratna sredstva iznose 100% ukupnih prihvatljivih troškova projekta, odnosno 175.260,00 HRK (iz EFRR-a financirat će se 148.971,00 HRK, a iz Fonda 26.289,00 HRK). Arhitektonski projekt izradit će Croming d.o.o. iz Pitomače, strojarski projekt izradit će Rešetar d.o.o. iz Slatine, a elektrotehnički iC artprojekt d.o.o. iz Varaždina. 


Izvor: www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju