preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Upoznajmo dječja prava i odgovornosti!

Autor: Jasminka Stošić, 12. 10. 2016.

    Obilježavajući Dječji tjedan ( 3. – 9. listopada) učenici PŠ Miljevci su, pored brojnih drugih zabavnih i veselih aktivnosti i sadržaja, u „svom tjednu“ usvajali i upoznavali i dječja prava i odgovornosti.

    Svoja prava, zajamčena Konvencijom UN-a o pravima djeteta, objašnjavali su riječima, ali i crtežima pa je nakon toga plakat koji je nastao kao rezultat zajedničkog truda i rada ostao istaknut na zidu učionice kako bi tijekom školske godine redovito evocirao ovu, djeci posebno značajnu temu.

    Navodimo samo neka važna prava djece koja neki roditelji, a često i ostali odrasli, znaju „smetnuti s uma“. A djeca su ih, uvjerila su nas u to, itekako svjesna!

 

 

    Riječi koje označuju pojmove kao što su: LJUBAV, OBITELJ, ŠKOLA, PRIJATELJI, ZDRAVLJE, IGRA toliko su im važne da su ih odlučili posebno istaknuti i uz pomoć njih svakodnevno se prisjećati svojih neotuđivih, zakonom zajamčenih prava. Obveza i zadaća nas odraslih je olakšati im njihovo ostvarivanje i time im omogućiti sretno i bezbrižno odrastanje!

A ŠTO SU O DJECI I DJETINJSTVU REKLI POZNATI SPISATELJI?

* „Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: - da bude veseo bez razloga - da bude uvijek nečim zabavljen - da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi." P. Coelho

* „Igra izvire iz djece kao vrelo iz brijega."

Miroslav Krleža

 

*„Najveći čovjek uvijek ostaje dijete."

Goethe

* „...Mladima bih poručio da se ne daju istjerati tako lako iz djetinjstva, neka budu što dulje tamo, a ako već budu protjerani, neka ne zaborave da bi život trebalo urediti tako da on izgleda kao neka igra."

Zvonimir Balog

* „Ako želite da vam djeca postanu dobri ljudi, potrošite na njih duplo više vremena i duplo manje novca"

Abigail Van Buren


Izvor: Jasminka Stošić, učiteljica 2.r. (tekst), Marina Kordi, učiteljica 1. i 4.r. (foto)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju