preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Nikada ne zaboraviti žrtvu Vukovara

Autor: Božica FILIPOVIĆ VEG, 20. 11. 2016.

   U našem mjestu, kao i diljem Hrvatske, 18. studenog obilježila se 25. godišnjica sjećanja na Vukovar. 

   Učenici naše škole započeli su prisjećanje multimedijskom prezentacijom osmaša. Oni su nas podsjetili što Vukovar znači svim Hrvatima te što su o zbivanjima u Domovinskom ratu naučili prilikom odlaska na terensku nastavu u sam grad.

   Nakon dirljive prezentacije ispunjene brojnim videozapisima istinitih događaja, zaputili smo se k Trgu dr. Franje Tuđmana (prvog  hrvatskog predsjednika) i zapalili lampione u spomen i zahvalu poginulim hrvatskim  braniteljima na području Općine te smo se pomolili za pokoj njihovih duša.

 

   U večernjim satima, točnije u 17 h, predstavnice Udruge žena „Bukovica u  srcu“ te učenici 4. razreda i poneki mještani sudjelovali su na svetoj misi hrvatskim braniteljima koju je održao župnik Nikola Jusić.

   Učenici razredne nastave sa svojim su učiteljicama zapalili svijeće na spomen-obilježjima u općinskom središtu. Zatim su duž cijele Vukovarske ulice zapalili lampione koji su zasjali i ostalim naseljima naše općine poručujući da za svakog branitelja ima mjesta u našim srcima i da se Vukovar nikada neće zaboraviti.


Izvor: Marija Grdić (7. r.) i Mateja Podolski (5. r.), Novinarsko-literarna družina


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju