preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Sedmaši u borbi protiv ovisnosti

Autor: Božica FILIPOVIĆ VEG, 7. 12. 2016.

 Kako bi obilježili Mjesec borbe protiv ovisnosti, učenici 7. razreda za mjesečni projekt iz hrvatskoga jezika imali su zadatke vezane upravo uz ovaj događaj. 

       Na samom početku, podijelili smo se u četiri tima. Prvi tim imao je zadatak istražiti na internetu ili u knjižnici temu ovisnosti i izraditi prezentaciju koju će predstaviti ostalim učenicima, a odabrali su ovisnosti o drogi, čokoladi, pušenju, računalima i alkoholu.

     Drugi tim istraživao je književna djela u kojima se spominje neka od ovisnosti te je odabrane ulomke trebalo izražajno pročitati u razredu. Odgovarajuća književna djela, koja su pronašli uz pomoć naše učiteljice hrvatskoga jezika i knjižničarke, su: Iz velegradskog podzemlja, Debela, Tajni dnevnik Adriana Molea te Oliver Twist. Ovisnosti koje se spominju u tim književnim djelima su alkoholizam i pušenje te ovisnost o hrani.

      Treći tim imao je zadatak osmisliti pitanja za intervju s osobom koja se izliječila od određene ovisnosti, pronaći takvu osobu u svojoj okolici, postaviti joj pitanja, zapisati i urediti informacije u obliku intervjua te rezultate podijeliti s razredom. Izabrali su mladu osobu koja je željela ostati anonimna, a koja se uz pomoć liječnika izliječila od ovisnosti o pušenju.

   Četvrti tim imao je zadatak izraditi anketu o ovisnostima te ju provesti među učenicima od 5. do 8. razreda u našoj školi te obrađene rezultate u postotcima prikazati na plakatu. Pri izradi plakata odlučili su se za kružni dijagram, takozvanu „tortu ili kolač“.

    Rezultate možete pogledati u školskom hodniku, na panou kraj pedagogova ureda.  Učenici su uspješno izvršili zadatke i pritom naučili mnogo o ovisnostima te njihovoj štetnosti.

      Naučimo reći NE ovisnostima!


Izvor: Anamarija Bilavčić, učenica 7. r. , Novinarsko-literarna družina


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju