2015-12-19 07:12:17

Iznenađenje iz Velike Britanije

    Šareni paketići naših prijatelja iz Velike Britanije razveselili školarce u PŠ Miljevci i matičnoj školi 

    Iskustva učitelja potvrđuju da ponedjeljak katkada zna biti naporan jer tjedne obveze nakon opuštajućeg vikenda kreću iznova pa je učenicima potrebna dodatna motivacija kako bi se lakše vratili uobičajenom radnom ritmu.

   No, proteklog ponedjeljka tu su motivacijsku zadaću, umjesto učitelja, odradili naši višegodišnji prijatelji iz Velike Britanije koji su iznenadnim posjetom i prekrasnim darovima ugrijali srca naših mališana i unijeli božićnu radost u našu malu školu!

   Predvođeni ravnateljem Gradskog društva Crvenog križa Slatina, Vlatkom Jelenčićem, ušetali su s darovima umotanima u šarene omote prekrasnih boja i već s vrata učionica izmamili osmijehe na lica naših mališana.

    U znak zahvalnosti razdragani đaci su im otpjevali nekoliko božićnih pjesama i podijelili s njima veselje koje im je na početku 3. adventske sedmice neočekivano razgalilo srca.

    Nakon otvaranja i razgledavanja poklona barometar dječjeg veselja je dosegnuo „usijanje“. Kutije s darovima sadžavale su toliko lijepih i djeci zanimljivih sitnica i igračaka! Svi učenici su željeli pokazati svima ostalima što su sve dobili na dar, a do polaska kućama stigli su obaviti i neke korisne razmjene- sve u skladu s osobnim interesima i afinitetima.

   Na rastanku smo našim gostima zahvalili i čestitali Božić na engleskom jeziku:  „Merry Christmas!“ Raduje nas spoznaja da su nas naši britanski „djedovi božićnjaci“ i njihovi „vilenjaci“ željeli razveseliti u ove predbožićne dane.

 Stoga će učenici PŠ Miljevci, potaknuti njihovim primjerom, ovih dana (a u sklopu eTwinning projekta "20 dana dobrote") također poslati poruke ljubavi i pregršt dobrih želja, uz prikupljene igračke i slatke medenjake, štićenicima Doma za nezbrinutu djecu u Lipiku. 

    Neka svjetlost Božića zasja u njihovim i u našim srcima jer i ovih dana uvjerili smo se u istinitost izreke: „LJUBAV SE MNOŽI- DIJELJENJEM“!

 


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica