2016-04-10 15:36:09

Smotra učeničkih zadruga Virovitičko-podravske županije

   U petak je u Slatini održana druga smotra učeničkih zadruga Virovitičko-podravske županije na kojoj je naša zadruga „Bukvica“ prvi put sudjelovala. Naši zadrugari osmaši Marija, Ana i Marijan su uz voditeljicu Draganu, nastavnicu kemije Kseniju i ravnateljicu predstavili našu školu i zadrugu.

    „Mladi kemičari“ su sa nastavnicom Ksenijom izrađivali prirodne sapune, a učenici su na proljetnim praznicima imali radionice Kreiraj – recikliraj na kojima su naučili izraditi ogrlice i broševe od tkanine.

   Tim proizvodima smo predstavili našu zadrugu na smotri. Naravno, nije bilo dovoljno samo estetski izložiti naše proizvode. Svaka škola je morala predstaviti ukratko rad zadruge u proteklih godinu dana te detaljno predstaviti i demonstrirati izradu jednog proizvoda pred komisijom. To uistinu nije lak zadatak, ali naši učenici su jako lijepo predstavili našu školu i zadrugu u najboljem svjetlu.


   Štand i naše zadruge obišli su donačelnik grada Slatine Miroslav Venus, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu Virovitičko-podrvaske županije Vesna Šerepac.

 

     Na kraju smotre, članovi zadruge sudjelovali su na okruglom stolu na temu poduzetništva organiziranom od strane Gradske razvojne agencije grada Slatine.

      Ako želite više saznati kako je taj dan protekao možete pogledati na stranicama grada Slatine.


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica