2017-01-30 19:35:46

Prijava za učitelje na eTwinning mobilnosti

U nastavku je poveznica na kalendare eTwinning mobilnosti u 2017. i 2018. godini na koja se možete prijaviti ukoliko pripadate ciljanoj skupini aktivnosti:

Okvirni kalendar eTwinning mobilnosti za 2017. godinu

Okvirni kalendar eTwinning mobilnosti za 2018. godinu

 

  Molimo imajte u vidu da su objavljeni kalendari usavršavanja podložni izmjenama, pa i otkazivanju pojedinih programa usavršavanja. Konačni i potvrđeni popis usavršavanja bit će dostupan u tekstu natječaja.

Otvorene natječaje pratite na naslovnoj stranici www.mobilnost.hr, u rubrici Natječaji.

Za detaljnije informacije možete nam se javiti na etwinning@mobilnost.hr.

Registriranim korisnicima eTwinninga na raspolaganju su kratkoročni oblici usavršavanja koje još nazivamo eTwinning mobilnosti i traju do tri dana.

Oblici eTwinning mobilnosti

Kontaktni seminari - cilj je upoznati europske kolege, uspostaviti suradnju i utemeljiti nove eTwinning projekte.
Konferencije - sudionici raspravljaju o učinku i značaju eTwinninga u školama. Na godišnjoj konferenciji održava se i dodjela nagrada za najbolje europske projekte.
Radionice profesionalnog usavršavanja (PDW) - sudionici usavršavaju svoje vještine korištenja informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi i provođenju projekata.

     Sudjelovanje na ovakvim događanjima moguće je jedino na poziv NSS-a, koji ujedno i sufinancira troškove sudjelovanja. Troškove kotizacije, koja uključuje smještaj i obroke, NSS izravno uplaćuje organizatoru događanja. Korisnik samostalno organizira svoje putovanje, za što od NSS-a putem ugovora o sufinanciranju eTwinning mobilnosti dobiva financijsku potporu od maksimalno 500 EUR. Za mobilnosti u Republici Hrvatskoj i Republici Sloveniji dodjeljuje se maksimalni iznos od 200 EUR za putne troškove.

Način prijave

Svi prijavitelji moraju biti članovi portala www.etwinning.net. 

  Prijava se sastoji od ispunjenog prijavnog obrasca dostupnog na ovoj poveznici. (nakon što se rapiše natječaj). U prijavnom obrascu prijavitelj iskazuje osobnu motivaciju za sudjelovanjem u aktivnosti i pritom motivaciju povezuje s temom usavršavanja.   Prijavu nije potrebno slati poštom u papirnatom obliku, već se podnosi klikom na gumb Submit nakon što je u cijelosti ispunjena.

Napomena: prednost uvijek ostvaruju prijavitelji koji prethodno nisu sudjelovali u eTwinning  radionicama ili seminarima u inozemstvu.

Važno: na sva usavršavanja obvezno je ponijeti vlastiti laptop, netbook, tablet ili drugi uređaj s kojim sudionik može pristupiti svom eTwinning profilu

Detaljnije o postupku odabira sudionika i dodjele financijske potpore pogledajte ovdje.


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica