preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

Vijesti

Natječaj za izradu radova na temu zaštite i spašavanja

Autor: Lareta Žubrinić, 14. 11. 2016.

     DRŽAVNA UPRAVA ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE objavljuje NATJEČAJ za izradu likovnih, literarnih i foto radova djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama iz Republike Hrvatske za školsku 2016./2017. godinu, na temu katastrofa i snaga sustava civilne zaštite 
    

    U cilju podizanja svijesti o postojanju prijetnji od prirodnih i tehničko-tehnoloških katastrofa, Državna uprava za zaštitu i spašavanje pokreće aktivnosti kojima se djeca i mladi informiraju i educiraju o mogućim prijetnjama od katastrofa te sustavu civilne zaštite u Republici Hrvatskoj. 

I. Natječaj traje od 24. listopada 2016. do 24. veljače 2017. godine, a objavit će se putem internetske stranice Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Nehajska 5, 10000 Zagreb (u daljnjem tekstu: Organizator) www.duzs.hr i putem društvenih mreža DUZS-a (Facebook, Twitter).     II. Pravo sudjelovanja imaju svi polaznici odgojno-obrazovnih ustanova na području Republike Hrvatske. Radovi se prijavljuju putem odgojno-obrazovnih ustanova mjesno nadležnom područnom uredu za zaštitu i spašavanje. Adrese područnih ureda, na koje je potrebno poslati radove s ispunjenim prijavnicama, nalaze se na internetskoj stranici Državne uprave za zaštitu i spašavanje: www.duzs.hr. 
Broj radova po sudioniku Natječaja nije ograničen. Na Natječaj je moguće prijaviti samo individualne radove. Grupni radovi ne mogu sudjelovati u Natječaju te isti neće biti razmatrani. Prijavljeni radovi moraju sadržavati čitko ispunjenu prijavnicu koju možete preuzeti ovdje PRIJAVNICA.

III. Radovi tematski moraju biti vezani uz:

prirodne katastrofe
tehničko-tehnološke katastrofe
snage sustava civilne zaštite
žurne službe.

 IV. Natječaj se objavljuje u osam kategorija: 

1. likovni radovi djece starije predškolske dobi, 

2. likovni radovi učenika od I. do IV. razreda osnovne škole, 

3. literarni radovi učenika od I. do IV. razreda osnovne škole, 

4. likovni radovi učenika od V. do VIII. razreda osnovne škole, 

5. literarni radovi učenika od V. do VIII. razreda osnovne škole, 

6. foto radovi učenika srednjih škola, 

7. literarni radovi učenika s posebnim obrazovnim potrebama, 

8. likovni radovi učenika s posebnim obrazovnim potrebama. 

Pod kategorijom 7. i 8. podrazumijevaju se učenici s posebnim obrazovnim potrebama u redovitim školama kao i učenici u posebnim odgojno-obrazovnim ustanovama. 

V. Izrada likovnih radova dozvoljena je svim stilovima i tehnikama na formatu papira maksimalne veličine oznake B1 (1000 x 707 mm). Literarni radovi mogu biti u svim vrstama. Foto radovi dostavljaju se na CD/DVD-u, u .jpg formatu, veličine maksimalno 3 MB, dulje stranice maksimalno 2400 piksela. 
Primljeni radovi koji nisu odabrani za najbolje, vraćaju se na zahtjev pošiljatelja nakon svečane dodjele nagrada. 

VI. Rok za predaju radova područnim uredima za zaštitu i spašavanje DUZS-a je 24. veljače 2017. Radovi koji odstupaju od uvjeta Natječaja te su prijavljeni po isteku roka bit će izuzeti iz izbora. 

VII. Organizator će osnovati stručna županijska i državna razredbena povjerenstva za odabir najboljih radova po kategorijama. 

VIII. Nagrade se dodjeljuju, na državnoj razini, za prva tri najbolja rada u svakoj kategoriji posebno, a čine ih pismena priznanja i materijalne nagrade u vrijednosti: 

- za prvo mjesto 1000 kuna 

- za drugo mjesto 700 kuna 

- za treće mjesto 500 kuna. 

Pismena priznanja dodjeljuju se i dobitnicima za osvojena prva tri mjesta u svakoj kategoriji na županijskoj razini. 

IX. Organizator će upriličiti svečanu dodjelu nagrada i priznanja na državnoj razini tijekom svibnja 2017. godine. Područni uredi za zaštitu i spašavanje osigurat će prijevoz dobitnika na državnoj razini i njihovih pratitelja na svečanost uručenja nagrada te povratak u mjesto prebivališta. 

X. Rezultati Natječaja bit će javno objavljeni na web stranici DUZS-a nakon svečane dodjele nagrada i priznanja, a najkasnije do kraja svibnja 2017. 

XI. Sudionici Natječaja u cijelosti prihvaćaju i slažu se s uvjetima sudjelovanja navedenima u ovome Natječaju. 
Svi sudionici Natječaja prihvaćaju da Organizator može radove koristiti u edukacijske i promotivne svrhe, uključujući objave u svim medijima (tisak, TV, digitalni), izložbama i sl. u svezi sustava civilne zaštite. 
Proglašenje rezultata Natječaja može biti medijski popraćeno stoga se samom prijavom rada na Natječaj prihvaća izloženost sudionika Natječaja medijskim objavama. 
Autorska prava zadržava autor. 

Za sve dodatne informacije obratite se u mjesno nadležni područni ured za zaštitu i spašavanje ili na e-mail: kabinet@duzs.hr.

 


Priloženi dokumenti:
Brosura.pdf (1.55 MB)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2018/2019

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Školska shema

 

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju