preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Projektne radionice za učitelje prvog razreda

Autor: Lareta Žubrinić, 28. 9. 2015.

Učiteljice prvoga razreda Jasminka Stošić  i Marija Vencl sudjelovale su na prvoj edukaciji /radionici u sklopu projekta "„U zdravom i čistom okolišu osjećam se zeleno“.

  Radionica se održala prošloga petka, 25. rujna,  u  Pučkom otvorenom učilištu u  Slatini. Ovaj se  projekt Virovitičko-podravske županije provodi  sredstvima odobrenima iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

    "Opći cilj projekta koji će se u osnovnim školama županije provoditi u prvome polugodištu ove školske godine  jest poučiti učenike važnosti očuvanja okoliša za njihovo zdravlje. Kako bi se ostvario ovaj glavni cilj projekta, važno je osposobiti učitelje za daljnje educiranje njihovih učenika o odgovornom odnosu prema okolišu čime se posredno skrbi i o tjelesnom i mentalnom zdravlju." Siniša Brlas

       Polaznike radionice su educirali pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” naše županije Miroslav Venus te ravnateljica POU Slatina Danijela Fabric Fabijanac.

     Predavanja su održana na ove teme: „Povezanost očuvanja okoliša i tjelesnog zdravlja“, „Povezanost tjelesnog i mentalnog zdravlja“, „Prikaz slikovnice kao pomoćnog nastavnog sredstva i njezina primjenjivost u nastavi“ (Davor Šunk, samostalni umjetnik i autor slikovnice „Osjećam se zeleno“), i „Metodičke i didaktičke smjernice za kurikularno ostvarivanje teme- kako navedene sadržaje ostvariti kroz nastavni proces.

 

 

 


Izvor: www.icv.hr, www.slatina.net


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju