preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

O našoj školi

Dobrodošli u našu školu!

Opća pučka škola
Osnovna škola Vladimira Nazora - Nova Bukovica
1868. - 2017/2018

(prva stranica Spomenice škole)

 

 

         Nastala spajanjem konfesionalnih škola iz Nove i Gornje Bukovice u opću Pučku školu. Škola je započela s radom 10. siječnja 1868. godine.

  Od 1880. godine škola je četverorazredna. U skladu s tadašnjim preporukama na školi je 1886. osnovan školski vrt. Prilikom izlaganja na gospodarskom sajmu 1889. škola je za svoj rad dobila odlikovanje.

  1891. iza školske zgrade sagrađeno je gombalište, školsko igralište sa motkom za penjanje, prečama i ručama.    

   1925. školska učiteljica osniva školu rada u kojoj djeca uče crtati, plesti, šiti, a svoje proizvode prodaju posjetiteljima završne školske priredbe.
 

  Škola radi u teškim uvjetima, bez knjiga kroz II. svjetski rat. Nakon rata, škola i učitelji aktivno rade na opismenjavanju stanovništva.

     1968. na stotu godišnjicu postojanja škola dobiva naziv-Vladimir Nazor.

       Školske godine 1970./71. izbija veliki požar te dio škole postaje neupotrebljiv. Zgrada se adaptira tek 1984. god.

       

1983. novobukovačka škola postaje dijelom OŠ Mikleuš.

      U vrijeme Domovinskog rata 1991. većina djece  zbog opasnosti od napada sklonila se na sigurno. Sva školska dokumentacija je sklonjena. Redovna nastava počela je u siječnju 1992.

      1994. godine OŠ Vladimira Nazora opet postaje samostalna škola, a 1996. ministica Ljilja Vokić otvara školsku zgradu Područne škole u Miljevcima. 

     U svibnju 2009. ministar Petar Čobanković položio  je  kamen temeljac te tako počinje dogradnja novog dijela škole kojom će se  sagraditi nove prostorije za  informatičku učionicu, knjižnicu i čitaonicu, kuhinju i blagovaonicu, dvije nove učionice i sanitarni čvor. 

       "Škola je život, pjesma i rad(ost)!"

Ove školske godine proslavljamo  nekoliko važnih godišnjica:

- 1857.   stanovnici Nove Bukovice otkupili su jednu kuću koja je poslužila za prvu školsku zgradu , dakle prošlo je 160. godina od prvog spomena školstva na ovom području.
- 1868. otvorena je nova zgrada škole s jednom učionicom i sa stanom za učitelja. Slavimo 150 godina od službenog otvaranja prve škole u Novoj Bukovici.
 

- Od 1968. (50 godina već) škola nosi ime Vladimira Nazora.    

- 1913. sagrađena je zgrada matične škole u kojoj se sada nalazimo – slavimo 105. rođendan naše sadašnje školske zgrade!
- Slavimo i jubilarnih 15 godina našeg školskog lista „Cvrčak“


- Otvaranje novog dijela matične školske zgrade 2. svibnja 2013. kojemu je nazočio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović u nazočnosti Tomislava Žagara, saborskog zastupnika, Tomislava Tolušića, župana Virovitičko-podravske županije, Vesne Šerepac, pročelnice Ureda za prosvjetu, ali i svih učitelja, učenika, roditelja i ostalih uzvanika.

novi logo Škole 

             

 

Logotip škole snimljen za Dan škole 2013. 

(foto by Ivona Lozić)

A danas smo   i ponosni sudionici projekta

e-škola!

Slikovni rezultat za e-škola

 

 

 

Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju