preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Ljubav djeci prije svega!

Autor: Kristina Pintarić, 8. 10. 2015.

U matičnoj školi djeca obilježila svoj tjedan 

   Učiteljice naše škole svaki tjedan započinju satom razrednika na kojemu se obrađuju prigodne teme. Sat razrednika ovoga tjedna obilježila je tema Dječja prava, koju su učiteljice odabrale u sklopu obilježavanja Dječjega tjedna. Iako znamo kako uz prava uvijek idu i obaveze, ovoga puta zadržali smo se samo na dječjim pravima jer ipak je ovo tjedan posvećen njima – našim učenicima.

   Dječji tjedan se svake godine obilježava u prvom punom tjednu mjeseca listopada tako da je ove godine započeo 5. listopada te traje sve do 11. listopada. Učenicima je vrlo zanimljiva bila i činjenica kako se ove godine početak obilježavanja Dječjega tjedna podudara sa Svjetskim danom učitelja!

   Učenici su tijekom Sata razrednog odjela s učiteljicama raspravljali o svojim pravima te su se literarno i likovno izražavali na ovu temu. Kao zaključak ovoga sata svaki razred je odabrao jedno dječje pravo koje smatra najvažnijim te bi htjeli da odrasli obrate više pažnje na to.

   Tako je prvi razred zaključio kako djeca imaju pravo na igru, drugi razred je podsjetio kako sva djeca imaju pravo na zdravstvenu zaštitu, treći razred je naglasio kako svako dijete ima pravo na ljubav dok su četvrtaši istaknuli kako su sva djeca jednaka – bez obzira na spol, nacionalnost,vjeru ili boju kože.

  Kažu kako slika govori više od riječi pa su tako naši učenici odlučili crtanjem na asfaltu prikazati ova prava djece. Svaki razred je nacrtao ono pravo koje smatra najbitnijim te na koje želi ukazati odraslima.

  Kako bismo ovaj Dječji tjedan te sve ono što smo naučili i napravili tijekom raznih aktivnosti objedinili te zadržali u lijepom sjećanju, odlučili smo se na jednu zajedničku fotografiju. Fotografijom učenici poručuju kako je ljubav ono što dolazi prije svega!

 

 

 

 
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju