preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Prirodi pomozi - nagradu osvoji!

Autor: Nadin Cuca, 24. 8. 2016.

    Za skupljanje starog papira  nagrađeni smo od strane tvrtke DS Smith Belišće jer smo u natjecanju  na razini cijele Lijepe Naše (koja i uz našu pomoć ostaje prekrasna!!) osvojili DRUGO mjesto !!

    Ljudi često zaborave koliko je važno čuvati prirodu bez koje ne bismo mogli opstati na životu. Ali, ne brinite, zato smo mi tu s ekološkim akcijama koje provodimo u našoj školi i tako osvješćujemo potrebu očuvanja okoliša i važnost recikliranja!

     Već nekoliko godina neumorni smo u  tome: skupljamo stare baterije u suradnji s CIAKOM i Florom Vtc, odvajamo i prikupljamo plastične boce, a plastične čepove doniramo našim prijateljima u Udruzi oboljelih od limfoma i leukemije.

    Za skupljanje starog papira sada smo i osvojili drugo mjesto na razini cijele Lijepe Naše (koja i uz našu pomoć ostaje prekrasna!).

   Marljivi učenici, njihovi učitelji i roditelji uz pomoć nekoliko poduzeća i privatnika tijekom cijele školske godine s velikom su voljom skupljali stari papir u svojim kućanstvima i lokalnoj zajednici te ga odvozili u škole u za to predviđene dane.

    Dugogodišnja suradnja škola s Unija papirom iz Belišća, preimenovanim u DS Smith Belišće Croatia d.o.o, ove je godine posebno urodila plodom. Imenovana tvrtka otkupljuje papir od građana i pravnih osoba, ali za škole imaju posebne mogućnosti. Naime, organiziraju svojevrsno natjecanje među školama na razini cijele Hrvatske i to u dvije kategorije. Nagrađuju škole koje skupe najviše papira tijekom jedne školske godine i škole koje skupe najviše kilograma po učeniku.

     Baš u toj drugoj kategoriji školske godine 2015./2016. istaknule su se dvije škole iz naše županije. Ponosni na drugom mjestu u cijeloj Hrvatskoj naša je Područna škola iz Miljevaca. Miljevački učenici su skupili čak 610 kilograma papira po učeniku (njih devet!) te su tako  osvojili nagradu od čak 5000kn!

    Četvrto mjesto osvojila je Područna škola Novi Senkovac pri OŠ Josipa Kozarca iz Slatine gdje je skupljeno 505,71 kg po učeniku. Osvojili su nagradu od 2000kn! Čestitamo i njihovim učenicima!

   Što reći, osim da se vrijedan trud učitelja i učenika ovih dviju škola zaista isplatio i da s istom, ako ne i većom voljom, nastavljamo skupljati papir  (baterije, boce, čepove) i u nadolazećoj školskoj godini, a u tome ćete nam  i vi pomoći, zar ne?
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju