preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

GLOBE grupa započela s radom

Autor: Ksenija Vujić, 30. 10. 2016.

     Početkom nove školske godine, započela je sa djelovanjem i GLOBE grupa koja se ove godine pojavljuje po prvi puta u našoj školi. GLOBE grupa je oformljena kako bi učenici stekli uvid u GLOBE program i njegove aktivnosti, koji nas očekuje već iduće godine.

     GLOBE program predviđa redovita i kontinuirana učenička mjerenja i opažanja u neposrednom okolišu škole. Mjerenja i opažanja obavljaju se na području atmosfere, vode, tla i pokrova, a rezultati istraživanja se međusobno upotpunjuju i povezuju, čime se ostvaruje program cjelovitog praćenja stanja okoliša.  Prikupljeni se rezultati unose u zajedničku bazu podataka na GLOBE serveru, koja je otvorena i putem interneta dostupna svim posjetiteljima na adresi : www.globe.gov

    Nakon pažljivog razmatranja i proučavanja cijelog GLOBE programa zajednički smo dogovorili da ćemo se ove školske godine baviti oblacima. Krećemo malim koracima u veliki projekt.

    S radom smo započeli u učionici. Prvih par sati rada naše grupe, proveli smo učeći vrste oblaka i proučavajući kako oni izgledaju na slikama. Učenici 7. i 8. razreda koji sudjeluju u GLOBE grupi su pokazali veliki interes i zanimanje za našu aktivnost. 

    Postoji 10 vrsta oblaka koje je odredila svjetska meteorološka organizacija (WMO=World Meteorological Organization). Vrste oblaka razdijeljene su i u podvrste, koje se razlikuju s obzirom na visinu pojavljivanja, oblik i sastav.

      Svaki dan u 13:15h, nakon nastave, učenici će izaći na školsko igralište i zajedno sa svojim mentoricom, Ksenijom Vujić, proučavati vrste oblaka. Kako je to izgledalo prvi put, možete pogledati na našim fotografijama.

 

 
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju