preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Moja lutkarska animacija

Autor: Božica FILIPOVIĆ VEG, 8. 11. 2016.

    Povodom obilježavanja Svjetskoga dana animiranog filma, 28. listopada svake godine, ovaj je datum ostao zapamćen i u šestom razredu naše škole. Naime, učenici su na satu Hrvatskoga jezika, na prijedlog učiteljice Božice Filipović Veg odlučili kao mjesečni projekt osmisliti i snimiti vlastiti animirani film! 

     U anketi na lijevoj rubnici iskažite i svoje mišljenje o ovom prvom animiranom lutkarskom filmu nastalome u radionici naših šestaša!

   Odlučili su se za lutkarski animirani film zbog njegove sve manje zastupljenosti i popularnosti u medijima, te su pod nazivom „Moja lutkarska animacija“ krenuli na posao.

   Sami su se pobrinuli za izradu lutkica, pisanje teksta i podjelu uloga te izradu pozornice na kojoj je priča zaživjela. Kako bi to bio pravi animirani film, dakako da se moralo i snimati prilikom izvođenja pred razredom, što nije bilo nimalo lako.

   Predstava koju možete vidjeti dobila je naziv „Spašavanje princeze“, a zamišljena je kao bajka kako bi privukla i najmlađu publiku.

  Naši glumci: Ivona Pipek, Dorotea Dolovski, Renato Lukaček, Dalibor Palčić i Patricia Grabrovec lutkicama su udahnuli život i ispričali zanimljivu priču. Učiteljica Hrvatskoga jezika nastupila je u ulozi snimatelja, a također zahvaljujemo i našem učitelju informatike Vladimiru Bićaniću, koji nam je pomogao usavršiti film i obući ga u konačno ruho kako bi vam bilo što privlačnije.

Dorotea Dolovski
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju