preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Brinite o zdravlju - jedite voće

Autor: Božica FILIPOVIĆ VEG, 16. 10. 2015.

Predavanje za učenike u projektu "Shema školskog voća i povrća"

   Temeljem pozitivnih pokazatelja u provedbi Sheme školskog voća i povrća u prvoj i drugoj školskoj godini (2013/2014. i 2014/2015.) Hrvatska nastavlja provoditi Shemu školskog voća i povrća u svim razredima, od 1. do 8. razreda osnovnih škola, i u novoj školskoj godini 2015/2016.

    U sklopu projekta u školi se održavaju razne prezentacije, predavanja, sadnje. 14. listopada 2015. godine predstavnice Savjetodavne službe VPŽ Tihana Bišćan (Slatina) i Blaženka Mozer (Orahovica) održale su  predavanje za sve učenike škole razredne i predmetne nastave.

    Govorile su  o insektima koji napadaju biljke i o insektima koji jedu „napadače“ biljaka i kako ih čuvati u svojem vrtu, savjetovale nas kako se trebamo rješavati „napadača“ prirodnim putem. U drugoj prezentaciji su govorile o zdravoj hrani, hranidbenoj piramidi i o fizičkim aktivnostima te o važnosti konzumiranja voća i povrća. Saznali smo da pčele se ne smije ubijati jer su ekološki ugrožene. Uz ove dvije vrlo zanimljive prezentacije naučili smo da zaražene biljke možemo „izliječiti“ prirodnim putem tako da znamo koji insekti nam u tome pomažu.

 

    Cilj Sheme školskog voća i povrća je oblikovanje prehrambenih navika djece i ograničavanje unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli, kako bi se spriječila debljina i bolesti uzrokovane neadekvatnom prehranom te omogućio školskoj djeci dodatni obrok svježeg voća ili povrća. U školskoj godini 2014/2015. u Shemi školskog voća i povrća sudjelovalo je 796 osnovnih škola, odnosno oko 292.700 učenika od 1. do 8. razreda. 


Izvor: Antonia Barbara Brzica, 8.r., Novinarska družina


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju