preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Dan izumitelja i kako napraviti jednostavan hologram

Autor: Darko Samardžić, 12. 11. 2015.

9. studenoga se obilježava Dan izumitelja stoga smo na Vijeću učenika odlučili biti malo vrijedni. Napravili smo naš prvi hologram. Ako želite saznati kako se izrađuje, čitajte dalje.

 

Izumi su svuda oko nas. Svakodnevno koristimo brojne predmete, a da ni ne shvaćamo da je to netko jednoga dana morao izumiti. Olovka, auto, kotač, mobitel, internet, sve su to izumi u koje je netko unio svoju kreativnost i maštu i od njih napravio nešto što svi možemo koristiti. Na taj način su nam izumitelji uvelike olakšali svakodnevan život. Npr., više ne moramo jahati tri dana kako bismo nekome nešto javili, već mu jednostavno pošaljemo SMS koji stigne u sekundi. Svi ti genijalni izumitelji su dobili svoj dan kada ih se prisjećamo, a to je 9. studenog.

Naši sedmaši su nas izradom plakata podsjetili na neke važne izumitelje i znanstvenike.

Vijeće učenika naše škole je odlučilo za Dan izumitelja napraviti hologram. Hologram nije naš izum, ali nam se jako svidio kad smo ga vidjeti na internetu pa smo ga zato i mi napravili. Najbolje je što ga svatko može napraviti. Sve što vam treba su mobitel na koji možete pustiti Youtube video i prazna kutija CD-a.

Od prazne kutije CD-a morate izrezati 4 komadića plastike koja ćete zalijepiti kao na slici gore. Dobit ćete nešto što sliči piramidi, samo bez vrha. Rubove tih komadića možete zalijepiti običnim prozirnim selotejpom ili super ljepilom. Mjere 4 komadića plastike su sljedeće:

Širina užeg dijela je 1cm, širina šireg dijela je 6 cm, a visina komadića plastike je 3.5cm. Nakon što izrežete 4 ista komadića, zalijepite ih kao na slici iznad gdje se nalazi mobitel. Zatim na Youtube upišite 3d hologram videos i pustite video (ima ih više pa si pustite onaj koji vam se najviše sviđa ili ih isprobajte sve) preko cijelog ekrana. Na sredinu ekrana postavite piramidu na način da uži dio stoji na ekranu. To je sve! Uživajte u svom hologramu. Ukoliko netko treba dodatne upute ili ga zanima kako hologram izgleda kada je gotov, neka pogleda video na poveznici ispod:

 

 

 
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju