preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Dan Pjesnika

Autor: Lareta Žubrinić, 10. 6. 2016.

    8. lipnja 2016. u školi je  održan četvrti literarni susret Dan Pjesnika kojim obilježavamo rođendan bukovačkog pjesnika i boema Pavla Bistrovića. 

Ukupno je pristiglo 39 radova iz  devet škola:

OŠ „Ivan Goran Kovačić“, Zdenci,

OŠ Antuns Gustava Matoša, Čačinci,

OŠ Josipa Kozarca Slatina,

OŠ „Davorin Trstenjak“, Čađavica,

OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica,

OŠ Mikleuš,

OŠ Gradina,

OŠ Oščadnica Ustredie , Republika Slovačka, 

i naša škola.

     Na početku susreta vidjeli smo igrokaz „Postolar i vrag“ koji su učenici 7. razreda osmislili uz pomoć učiteljice Hrvatskoga jezika. Pozdravila nas je naša ravnateljica Lareta Žubrinić, a čuli smo i nastup Leone Kordi i Ivone Kojić, naših učenica koje pohađaju Osnovnu glazbenu školu u Slatini. Učiteljica Božica Filipović Veg predstavila je rad lokalne pjesnikinje Tanje Fuljek i pročitala dva njezina rada.

   Nakon dodjela nagrada autorima odabranih najuspješnijih radova, uživali smo u njihovim stihovima, a  učenici naše škole također su pročitali svoje radove koje su napisali za ovaj susret. Ovo lijepo druženje nastavili smo okrjepom u blagovaonici koju nam uvijek pripremi naša kuharica Ivana Turkalj, uz obećanje da ćemo se družiti i nagodinu, na petoj – jubilarnoj pjesničkoj večeri.

    Odluka o nagrađenim učenicima nije bila laka. Učenici su pisali radove na zadane teme: Lice sreće, Kroz snove gledan život te Proljeće tvoga smiješka koje su nastale na temelju stihova Pavla Bistrovića iz zbirke Titraji mladosti.

   Povjerenstvo, koje su činile ravnateljica Lareta Žubrinić, učiteljica Hrvatskoga jezika Božica Filipović Veg te knjižničarka Eva Turza Mitrović, imalo je vrlo težak zadatak odabrati i nagraditi najbolje radove, zato su potražile i pomoć učenika, a za nagrade možemo zahvaliti našim sponzorima: Općini Nova Bukovica i Školskoj knjizi. 

    Na kraju svih vijećanja i dogovaranja usuglašeno je da se nagrade:

Kristijana Nikolić-Kajić, učenica 8. razreda OŠ Gradina,

 Frančeska Brajnović, učenica 4. razreda OŠ A.G.Matoša Čačinci,

te Ena Fučkar, učenica 8. razreda  OŠ I.B.Mažuranić Virovitica.

    Pohvaljujemo i njihove mentorice, redom, Marijanu Pađen Jurišić, Sanelu Vukić-Vidalina i Danijelu Lokner. Učenice su nagrađene knjigama i primjerkom našeg časopisa Cvrčak, a svi sudionici i mentori dobili su pohvalnice i zahvalnice za svoj doprinos ovoj večeri.

   Pavle Bistrović zasigurno bi volio imati ovakve proslave rođendana: okupljanje mladih književnih talenata koji uživaju u glazbi i stvaranju pjesama, sastavaka, igrokaza… Njemu u čast svake se godine okupljamo i potičemo književno stvaralaštvo i kreativnost kod učenika u našoj županiji i uvijek se veselimo novim pjesničkim nadama.

Više fotografija u Fotogledu!


Izvor: Eva Turza Mitrović, knjižničarka, Marija Peček, učiteljica 3.r. i Darko Samardžić, pedagog (foto)
Priloženi dokumenti:
Lice_srece,_Franceska_Brajnovic_001.jpg (455.23 KB)
Lice_srece.docx (13.46 KB)
Proljece_tvoga_smijeska_-_Ena.pdf (146.67 KB)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / www.os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju